panelarrow

7 aktier

Placera rätt

Att upprätthålla en bra arbetsmiljö

En bra arbetsmiljö är viktigt på alla arbetsplatser, inte minst på ett kontor. Personalen är det viktigaste man har, därför är det viktigt att alla trivs och mår bra. En bra arbetsmiljö kan ibland innebära lite olika saker beroende på vilken arbetsplats man pratar om. Vi tänkte gå igenom vad det kan innebära på ett kontor.

Bra stämning

Det kan låta som en enkel sak, men det gör det inte mindre viktigt. För att personal ska trivas så krävs det att de känner sig glada och inkluderade. Ta vara på stunder där man kan prata lite avslappnat med varandra, dessa sammanhang kan vara nyckeln till att skapa bra och hälsosamma relationer. Det vinner alla på i längden. Ett annat tips är årliga kickoffs där personalen samlas för lite blandade aktiviteter, det är ofta väldigt uppskattat och stärker relationer.

Ett rent och fräscht kontor

Att ha ett rent och fräscht kontor är väldigt viktigt för trivseln. Ingen uppskattar att komma till en arbetsplats med dålig lukt eller bara generellt ofräsch miljö. Är man ett mindre företag med endast några få anställda så kan ett städschema vara en bra idé. Man plockar bort efter sig själv och turas helt enkelt om att ta hand om vissa allmänna delar av kontoret. Är man ett större företag så kan en bra lösning vara att anlita en bra städfirma som tar hand om den grövre städningen och även fyller på förbrukningsvaror för till exempel toaletter.

Regelbunden feedback

Att ge feedback regelbundet kan också vara en faktor i arbetsmiljön. Anställda vill gärna känna sig bekräftade, speciellt om de presterat bra. Feedback kan då tillgodose det behovet och ge fortsatt motivation. Det kan även handla om konstruktiv kritik, om något görs på fel sätt så behövs en ändring. Det gynnar varken den anställde eller företaget att något inte sköts under en längre tid. Det viktiga är att man framför kritiken på ett bra sätt där förståelse kan komma från båda hållen.