panelarrow

7 aktier

Placera rätt

För dig som ska studera vidare inom ekonomi

Det finns gott om yrkesområden inom ekonomi som du kan välja mellan om du funderar över att studera vidare. Du kan bland annat bli affärsutvecklare, finansekonom eller revisor för att nämna några exempel. Vilken utbildning du ska välja beror förstås på vilket mål du har med den. Tänk därför noggrant över vad du vill arbeta med och sök den utbildning som passar dig bäst.

Förbered dig inför utbildningen

Det finns en del sätt du kan förbereda dig på inför din utbildning. Om det är en distansutbildning bör du inreda ett hemmakontor där du kan studera i lugn och ro. Satsa gärna på ergonomiska möbler för att ha en bekväm sittställning. Dekorera gärna med gröna växter och vackra tavlor så att du trivs i rummet. Har du inte ett helt rum till ditt förfogande kan du skapa en arbetshörna i vardagsrummet eller sovrummet.

När du väl kommit in på utbildningen kommer du att behöva införskaffa dig kurslitteratur. Beställ på nätet för bra priser, eller om du vill ha digital kurslitteratur. Fördelen med digital litteratur är att du inte behöver något utrymme att förvara den på. Ska du plugga på ett lärosäte kan dock fysiska böcker vara att föredra, såvida du inte planerar att ha datorn med dig till föreläsningarna.