panelarrow

7 aktier

Placera rätt

Så avvecklar du ditt bolag

805168-business-people-silhouettesGår företagandet inte som du tänkt dig? Vill du pröva dina vingar igen och starta upp ett nytt bolag eller vill du helt enkelt inte vara företagare längre? Det finns flera orsaker till att avveckla ett bolag, men hur man går tillväga är inte det inte alla som vet. Därför har vi sammanfattat processen åt dig.Det finns fem olika vägar att gå för att avveckla ditt aktiebolag. Antingen kan du välja att sälja det, dela upp det, sätta det i konkurs, överlåta det till någon annan eller så avvecklar du det genom frivillig likvidation. Dessa kan du läsa mer om hos Bolagsverket.se.

Den smidiga likvidationen

Att avveckla sitt bolag genom likvidation blir alltmer populärt. Genom att sälja ditt aktiebolag får du ett snabbt och enkelt avslut. Idag finns det ett flertal företag och firmor som har specialiserat sig på just likvidation och deras uppgift är att hjälpa företagare att lösa upp sitt aktiebolag. Du säljer ditt bolag till likvidationsföretaget och sedan avvecklar de det åt dig. Du kan med andra ord tjäna på att sälja ditt bolag. Vill du ha hjälp med att likvidera ditt bolag är det enklaste sättet att hitta ett bra likvidationsföretag att jämföra olika företag på nätet. Ett exempel på ett företag med bra villkor är Citadellet Likvidationer som erbjuder professionell handläggning och dessutom säger sig ge bäst betalt för ett bolag. Ett tips är att beställa offerter från flera företag innan du väljer vem som ska få avveckla ditt bolag.

Lägga ner ett aktiebolag själv?

Att lägga ner ett företag är inget du kan göra själv, utan du måste ta hjälp. Dessutom kan Bolagsverket inte heller bara avregistrera det, utan det krävs att du går igenom en av de fem avvecklingsprocesser som nämns högre upp i texten. Du måste även fortsätta att skicka in en årsredovisning till Bolagsverket varje år innan företaget är helt och hållet avvecklat. Att avveckla ett bolag är med andra ord inte bara att signera några papper och sticka!