panelarrow

7 aktier

Placera rätt

Skala upp företaget

När man driver ett företag är alltid ett av målen att bli så stora som möjligt. Ibland känns det dock som man kört in lite i en vägg och man vet inte riktigt hur man ska ta sig ut.

Skala upp

Att skala upp sitt företag är en stor kostnad. Det innebär att anställa nytt folk och ta in kompetens som ska ta dig och ditt företag till en ny nivå. Hur vet man om man hittat rätt, hur vet man att det kommer ge resultat? Det är frågor man kommer ställa sig, men man måste låta dom besvara sig själv över tid och lita på de rekryteringar du gör. En del av att skala upp sitt företag är dock alltid kopplat till hur mycket pengar man har.

Låna till expanderingen

Att låna pengar är något som man alltid vill undvika, oavsett om man i civila livet eller som företag. Det finns dock undantag. Om man som företag sitter på en god likviditet och bra snurr på ekonomin, är det inte så dumt att ta ett lån för att skala upp. Detta är för att det sprider ut risken lite mer, och har du redan pengarna inom företaget kommer lånet göra att din expandering känns inte lika hård direkt på plånboken och du behöver inte oroa dig för att företaget kommer gå under om det går lite snett. Lånet kan med andra ord förenkla er expandering! Läs mer här, och planera er expandering därifrån.